Vitakid SE program a gyermekekért

Egészségfejlesztés, prevenció és funkcionalitás kreatívan az iskolai testnevelésben

Iskoláskorú fiatalok általános szellemi és fizikai állapota tapasztalataink szerint:

A növekvő testtartási és mozgásszervi problémák, valamint az elhízás aránya elsősorban az általános életmódváltozás eredménye: a gyerekek kevesebbet mozognak, sokkal többet ülnek a televízió, a videó és a számítógép előtt. Táplálkozási szokásaikra jellemző, hogy emelkedik a nassolók és gyorséttermi ételeket fogyasztók száma.

Fiatalok körében egyre gyakoribbak a mentális problémák, amelyek magukba foglalják a speciális fejlődési rendellenességek, túlmozgásos figyelemzavarok szaporodásán kívül a szorongásos problémákat és a gyermekkori depresszív tüneteket is.

0

Miért hívtuk életre a programot, mit szeretnénk elérni általa?

A gyermekek napjaik számottevő részét töltik az iskolában, és szabadidős tevékenységeik jó része is ide kötődik. Tehát a gyerekek fejlesztésének elsődleges színtere az adott tanintézmény.

Elsősorban az iskolás gyerekek mozgáshoz, testneveléshez, saját képességeikről és csapathoz tartozásról kialakult elképzelésük pozitív irányú elmozdítását kívánjuk elérni programunkkal.

Edzéseink során a mozgáskészség fejlesztése, a fitnesz és edzettségi szint fejlesztése által a természetes mozgások, helyes testtartás kialakítása és fenntartása, valamint a motoros képességek fejlesztése a cél. Foglalkozásainkon nagy hangsúlyt fektetünk csapathoz tartozás erősítésére. Fő célunk megismertetni a fiatalokat egy olyan komplex mozgásformával, mely amellett hogy hasznos, kedvet csinál a sportoláshoz, és az iskolai tornaórákkal szinkronban fejleszti a gyermek fizikai képességeit, és teljesítményét.

Programunkkal segítséget szeretnénk nyújtani az iskolai testnevelő tanároknak, hogy a megszokott testnevelés órákat tovább gondolva, más aspektusból is „felfedezzék”. Szeretnénk bemutatni, hogy korlátozott hely és eszközök mellett is kreatív, magas élvezeti értékkel bíró, de rendkívül magas fejlesztő értékű és preventív szemléletű edzéseket lehet tartani.

A programunk által bemutatott edzésekkel javul a gyerekek általános egészségi állapota, az edzéseken levezetett felesleges energiák hatására javul a többi órán a gyerekek koncentrációs képessége. A csapathoz tartozás erősítésével egy sor mentális problémát megelőzve hozzájárulunk a gyerekek közösségbe való beilleszkedéséhez, társaik elfogadásához.

Program részei, eszközei:

  • core tréning – törzs izmainak erősítése
  • dinamikus jóga tanítása
  • koordináció fejlesztő gyakorlatok
  • instabil eszközök alkalmazása (fitball, trx, stb.)
  • rugalmas ellenállást adó eszközök megismerése (gumiszallagok, kötelek, stb)
  • cross tréning alapok

Programunk összetételét korosztályra szabva állítjuk össze!

teenlibrary

Néhány gondolat rólunk:

Egyesületünk múltja öt évre tekint vissza, ez idő alatt számos gyermek nőtt fel a szemünk láttára és váltott életmódot szakembereink segítségével. Edzőink mindegyike a Testnevelési Egyetem emellett haladó szemléletű, a programhoz szükséges kiegészítő tanfolyamokat és képzéseket végzett szakemberek. Mind évek óta a sport területén dolgozó tapasztalt sportszakemberek, fiatalos, dinamikus szemlélettel. Hivatásunknak tekintjük a gyermekek egészségét és boldog, energikus felnőtté válásukat.

Tudj meg többet rólunk!

Állandó programjaink