Szakterületeink

Dietetikai foglalkozások

Az egészséges táplálkozással kapcsolatos foglalkozásokat dietetikus szakember tartja.

A dietetikus olyan táplálkozástudományi szakember, aki kiegyensúlyozott táplálkozás ismérveit szem előtt tartva ad tanácsot egészséges és betegséggel küzdő személyek számára. Feladatai közé tartozik a preventív táplálkozási tanácsadás, különböző betegségek során alkalmazott diéták egyénre szabása, fogyókúra esetén egyéni tanácsadás, étrendtervezés, ételallergia- és/vagy intolerancia esetén ismeretek átadása, élelmiszerek közti válogatás szempontjainak megtanítása.

Az előadások alkalmával általános tudnivalókat ad át. A gyermekeket- a korosztályuknak megfelelő igényeket figyelembe véve- játékos foglalkozások keretein belül tanítja meg az egészséges táplálkozás pilléreire. A kifejezetten VitaKid-es gyermekek számára írt program-sorozat megtanítja a gyermekeket arra, hogy tudatosan válogassanak az élelmiszerek között, és megelőzzék a táplálkozással összefüggő betegségek kialakulását.

Egyéni tanácsadásra van szükség a túlsúllyal, gyomor-bélrendszeri panaszokkal, táplálékallergiával vagy túlérzékenységgel rendelkező személyeknek. Továbbá bárkinek, aki szeretne személyre szabott táplálkozási tanácsokat kapni, egyéni étrendet követni. Az egyéni tanácsadás alkalmával részletes táplálkozási anamnézis és antropometriai mérések felvétele után, a kliens által írt táplálkozási naplót elemzem ki. Majd ezen adatokat és az igényeket szem előtt tartva egyéni étrendet készítek.

Fordulj dietetikus kollégáinkhoz bizalommal bármilyen táplálkozással kapcsolatos kérdésben!

Várunk szeretettel foglakozásainkon!

Programjaink