Töltött cukkini
Hozzávalók:
- 1 nagy, tölteni való cukkini
- 50 dkg darált csirke vagy pulykamell
- 50 dkg barna csiperke
- 10 dkg csirkemáj
- 10 dkg zsírszegény mozzarella
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 egész tojás
- 1 ek. kókuszzsír
- só, őrölt bors, petrezselyem
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, hosszában ketté vágjuk, magját kikanalazzuk, majd 180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük. Amíg sül a cukkini, elkészítjük a tölteléket. A hagymát felkockázzuk és a kókuszzsíron üvegesre pirítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk, majd rádobjuk a hagymára. Fedő alatt pároljuk, hogy levet engedjen, utána hozzáadjuk az egészen picire vágott májat (fokhagymanyomóval is összenyomható) és a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és az egészet kb. 10-15 perc alatt összefőzzük. Amikor a töltelék elfőtte a levét, levesszük a tűzről, hozzá keverjük a tojást, végül az apróra vágott petrezselymet. Az elősütött cukkinicsónakokba töltjük, ráreszeljük a mozzarellát és a még mindig meleg sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Magában, vagy barna rizs körettel is fogyasztható.