Közzétéve: 2016. 09. 29.
|
Házi tortilla chips
Hozzávalók:
- 10 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg darált zabpehely
- pici só
- 1 dl langyos víz
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés:
Minden száraz összetevőt dolgozz össze a vízzel, nagyon vékonyra nyújtsd ki az így kapott tésztát, és háromszög formákat vágj belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal és kb. 250 fokon ropogósra sütjük. Gyorsan sül, figyelni kell, nehogy megégjen.
Általában a gyerekek magában rágcsálják, de adhatunk hozzá különböző szószokat, íme az egyik legegyszerűbb mártogatós: 1 pohár sűrű görög joghurtot keverj el 1 maroknyi apróra vágott metélőhagymával.