Brownie egészségesen
Hozzávalók:
A tésztához
- 15 dkg étcsokoládé felaprítva (érdemes legalább 70%-osat választani)
- 15 dkg zabliszt
- 15 dkg nyírfacukor vagy eritritol
- 4+2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 1 pohár vaníliás görög joghurt
- 1 közepes tojás
- 1 mokkáskanál vaníliaaroma
- fél teáskanál só
- fél teáskanál szódabikarbóna
A csokoládémázhoz
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál rizs-, mandula vagy kókusztej
- 2 evőkanál vaníliás görög joghurt
- 15 dkg kókuszcukor ledarálva (elhagyható, ha kevésbé édesen szereted)
Elkészítés:
A felaprított csokit keverd el alaposan a felolvasztott kókuszzsírral. Addig kevergesd, amíg egynemű keveréket képez a kókuszzsírral. Ezután keverd hozzá a görög joghurtot, és a felvert tojást is. Add hozzá a vaníliaaromát, a szódabikarbónát, sót és a nyírfacukrot is. Végül fokozatosan keverd a masszához a zablisztet.
A krémes állagú, tésztát egyenletesen öntsd a tepsibe, majd told a sütőbe, és kb. 30 percig süsd 170 fokon.
Amíg sül a tészta addig készítsd el a csokimázat is hozzá. A csokoládét gőz fölött olvaszd fel, keverd hozzá a tejet, majd a görög joghurtot, végül a ledarált kókuszcukrot is. Kb. fél órára tedd hűtőbe. A kihűlt brownie tetejét kend meg a csokoládémázzal. Szeleteld fel és lehet tálalni!